Segesd szennyvízelvezetés és tisztítás

Kapcsolat

Segesd Község Önkormányzata

7562 Segesd, Szabadság tér 1.
Telefon: +36 82/598-002
E-mail: segesd@latsat.hu

A település honlapja: segesd.hu

AktuálisHírek

Ünnepélyes projektzárás

2015. április 16, Csütörtök
Ünnepélyes keretek között zárult ma délelőtt a segesdi csatornahálózat és a szennyvíztelep építése.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő tanúja és támogatója volt a program indulásának és most résztvevője a projektzáró rendzvénynek. Megerősítette most is, milyen fontos, ha egy közösség tud álmodni, tervezni, sőt azon túllépve képes összefogni a megvalósítás érdekében. Jakó Gergely, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke az egészség védelmére, természeti értékeink megbecsülésére hívta fel a figyelmet, arra, hogy milyen kincs van a kezünkben az egészséges ivóvízzel, a jó levegővel, a tiszta környezettel.

A rendezvényen Péntek László polgármester beszámolt arról, a segesdiek régi vágya teljesült a csatornahálózat kiépítésével, mert már több mint egy évtizede keresték a megoldást arra, hogy a háztartásokban keletkező szennyvizet környezetbarát módon kezeljék. Az e célból összeállított nettó 920 millió forintos költségvetésű program 91,28 %-os támogatást nyert, ezzel az Európai Unió Kohéziós Alapja és a magyar állam 840 millió forinttal járult hozzá a beruházás megvalósításához. Az önerőt az ingatlantulajdonosok hozzájárulása biztosította.

- Éppen két évvel ezelőtt, 2013. április 19-én helyeztük el a jelképes alapcsövet a csatornaépítés indításaként. A kivitelezés során a szakemberek 931 bekötést alakítottak ki az ingatlanokhoz, több mint 18 kilométernyi vezetéket helyeztek a föld alá és 7 szennyvízátemelőt építettek.

Szólt arról is, hogy a 2014. októberében indított próbaüzemmel együtt megkezdődött az ingatlanok hálózatra csatlakozása: eddig 400-nál több igényt fogadtak el, de naponta érkeznek újabb és újabb jelentkezések. A szennyvíztelep üzemeltetésére a DRV Zrt.-vel kötött szerződést Segesd Község Önkormányzata.

Utolsó frissítés: 2015-04-16